lauantai 17. tammikuuta 2015

Kurkistus loppuvuoteen, osa 1

Ei ole ollut tarvetta kirjoittaa. Välillä ei ole ollut voimia siihen. Monet muutkin asiat ovat nielleet aikaa niin, että blogistania on etääntynyt kauemmas. Silloin tällöin olen kuitenkin piipahdellut tutuissa blogeissa, mikä on tuntunut lämpimältä ja mukavalta - kai turvalliseltakin. On ollut hienoa nähdä, miten elämä jatkuu eri puolilla, tuntemattomien tuttavuuksien elämänpiireissä.

Viimeksi kirjoittelin syyskuussa. Kuvatiedostoista on hyvä katsoa, mitä sen jälkeen on tapahtunut. Yllättävän paljon kaikenlaista olen kokenut, kun katselen viime vuoden kuvia. Laitanpa joitakin merkittävämpiä muisteluksia loppuvuodelta.

Lokakuussa pääsin vihdoin toteuttamaan monen vuoden takaista haavettani: rummun valmistusta. Ns. lapinrumpu on ollut juttu, joka on elänyt mielessäni kymmenkunta vuotta.

Tein aivan pikkuruisen, reilun kämmenen kokoisen minirummun:


ja melkoisen ison kumeaäänisen isorummun:


Marraskuussa kädentöiden harjoittelu jatkui puukonteon parissa. Pääsin harjoittelemaan mm. luun työstämistä. Puukko on kuitenkin vieläkin tekele eli keskeneräinen. Kyllä siitä vielä joskus hyvä tulee...


Marraskuussa oli vielä kovin kesäistä, joten päästiin koiruuksien kanssa vielä soutelemaan ja vesileikkeihin. Tässä pentukoiruus (kovin keskeneräinen sekin) ensimmäistä kertaa veneessä:Nyt tuli ohjelmanumeroa, joten joulukuu jää toiseen kertaan. Julkaisen tämän nyt, ettei taas jää tämäkin keskeneräinen arkistojen unholaan.


10 kommenttia:

 1. Onnea!
  Olet tehnyt todella hienot rummut, hieno juttu, että olet saanut lopulta tehtyä ne, mistä olet jo pitkään haaveillut.
  Mä olen täällä kamalassa flunssassa, mutta nyt huomasin sun postauksen, joten tulinkin heti katsomaan, mitä sulle kuuluu!
  Hyvää tätä vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka. Kiva, kun tulit tervehtimään. Tulee tosiaankin hyvä olo, kun on saanut jotain pitkään mielessä ollutta toteutettua. Liikaa tulee monia asioita jahkailtua.
   Sinulle myös hienoa vuotta! Toivottavasti saat pian flunssan karkoitettua.

   Poista
 2. Hienot on rummut, ja omatekemät! Kelpaa rummutella. Puukkokin näyttää hyvältä. Kiva näitä on lukea, käy usein mullakin niin, että luonnosvaiheesta ei pidemmälle pääse.
  Hyvää tammikuuta! Vaikka kelit on kyllä aika ikävät nyt, loskaa.

  -noeijoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa aion jatkaa rumpuharrastusta. Oli hauskaa hommaa :) Kaikenlaista muutakin haluaisin oppia käsilläni tekemään. On niin palkitsevaa saada jotain näkyvää kivaa aikasiksi.
   Pakkasta taas lupaavat, joten toivottavasti hyvät ulkoilukelit säilyy!

   Poista
 3. Omatekemä puukko se on jotain, arvotan! Minulla on käsityönä tehty pikkupuukko, mutta en taatusti itse osaisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on minullekin ollut hankalaa puukonteossa kaikkien "puukässälaitteiden" käyttäminen, sillä moisia hommia en ole aikaisemmin elämässä tehnyt. Mutta nuita puukkoja olen vaihtelevalla menestyksellä valmistanut jo muutamaaan otteeseen. Se ensimmäinen on minulle oikea Aarre :D

   Poista
 4. Olet tehnyt ihan itse rummut ja puukon! Hienoja juttuja kerrassaan. Mistä sait oppia? Mikä kalvo rummuissasi on? Mitä rummutat? Jos minä rehelliseksi heittäydyn, niin rumpua tekee itsellänikin mieli. Olen niitä liikkeissä Lapin reissuilla katsellut, ovat vaan tähtitieteellisen kovissa hinnoissa. Tottakai, sillä ovat käsityötä, jota kyllä arvostan.
  Entä puukko? Osaatko takoakin? Onko terä takomasi? Hyvän näköinen puukko on, oikeastaan viimesen päälle.
  Pentukoirasta tulee vielä kunnon kippari, niin valpas ja tomera katse sillä on vesille päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaisopiston kursseillahan minä nuita olen väsännyt. Rummun kalvo on poron nahkaa. Kovin paljon en kyllä ole rummuttanut - vielä. Meidän täytyy joskus viettää rummuntekoviikonloppu, kun nyt tiedän jotain tuosta hommasta :)
   Puukkoon taoin terän ja on upea tuolta puolelta, Toisella puolella on menny vähän vikaan. 2008 tein sen ensimmäisen puukkoni. Tämä on eka saamenpuukko. Pitäis tulla vielä koristeluja luuosiin ym. Kahvankin muotoilu kesken. Keväällä on aikomus viettää puukkoiltoja ;)

   Poista
 5. Olen alkanut ootella osaa 2. Missähän viipyilee?
  Mitä muuten kuuluu? Retkeilemässäkö olet vai duunia tekemässä?
  Mukavaa kevään puolta.

  VastaaPoista
 6. Mihin olet kadonnut?
  Any way -- mukavaa wappua.

  VastaaPoista